Tuli sitten tehtyä ensimmäinen roomboxini, jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa. Eli ideana oli tehdä 30v lahjaksi näköisminimies, rokkari tietenkin, action figure -ajatuksella eli sillä olisi oma asiaan kuuluva laatikkonsa. Ajatus sitten kasvoi tehdessä, ja lopulta laatikosta (alkon viinipullokotelo) tuli pieni baari.

1577290.jpg

Tässä vaiheessa olen jo liimannut farkkukaistaleita kotelon sisään, tehnyt koteloon etuaukon ja liimannut siihen piirtoheitinkalvoa ikkunaksi. Kuvassa on boxin sisustustarvikkeita. Turisaksen kuva kehyksissä, toinen kehystetty kuva koskee lahjan saajan koulutustaustaa, speed limit muistuttaa ettei yli 30v enää kaahailla, nuottivihko menee suoraan boksin lattialle koska ko. rokkari ei ikinä soita nuoteista, kuvassa on myös metallimusaa cd:inä ja kotelo niille, kello, savukeaski ja kaksi tölkkiä Carlsberg-olutta. Ne kaikki päätyivät boxiin, mutta kuvassa on myös hienoja paholaisen kuvalla varustettuja nappeja joille en ehtinyt löytää käyttöä sekä itse tekemämme jiirilaatikko täysin tähän asiaan kuulumattomasti, mutta sillä on kätevä sahata jäätelötikkuja. :)
Kuvan ottamisen jälkeen tein balsasta vapaalla kädellä pienen baaritiskin, joka sitten sai olla nuppineulaliimauksessa reilun vuorokauden vain huomatakseni, että se on liian korkea. Madallusvaiheessa se meni rikki ja korjauksen jälkeen se oli taas vuorokauden liimauksessa. Ikävä takaisku ajallisesti.

1577304.jpg

Rockstara itse on tässä valmistumassa. Parta kyllä muistuttaa kuvassa enemmän Jouni Hynystä kuin esikuvaansa ja takatukkakin on peikkomaisempi, mutta kiireessä ei voi valittaa! =) Ostin tarkoitusta varten kehiteltyä nukenhiusta, mutta se ei vain ollut hyvää. Lopulta uhrasin halloween-tekopartani ja leikkasin siitä oikean kokoiset suikaleet. Paljon parempi lopputulos. On kuin askartelukaupat tahallaan sabotoisivat hankettani, sillä nahka jota tilasin takkiakin varten oli huonoa. Kuten tiedätte, tein sen sitten hansikkaasta:

1577216.jpg

Aikaisemmin harmaita hiuksia minulle tuottanut nahkatakki peittää sitten rokkarin kehon puolen väliin, kuvassa VIIMEIN valmiina! Juttua takista tuolla ihan omassa päiväyksessään lisää.
Muu osa nukesta puettiin musteella värjättyihin minifarkkuihin, mustaan mini-t-paitaan (sukasta tehtyyn), sekä pieniin nahkakenkiin, jotka väsäsin samasta hansikkaasta kuin takinkin. Ei ollut tarkoitus nimenomaan käyttää ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa, vaan esim tuota takkia varten vain vanhan hanskan nahka on tarpeeksi pehmeää ja kulunutta ollakseen aidon näköinen ja riittävän pehmeää työstämiseen. Usein paras tulos tuli sellaisesta, minkä itse joutui kehittelemään. Kenkiin solmin vielä pienet nauhat, niiden alla on jalat joissa on varpaat. :) Kengät olivat vain todella vaikea saada sidottua ja sitten aseteltua nätisti lahkeiden kanssa.

Lopulta nukke oli koossa!

1577353.jpg

Tässä huomasin että hihat ovat liian pitkät, ne piti vielä leikata. Sitten vasta tajusin että ostamaani kitaraan pitää vielä tuunata olkahihna, joten tein sen, ja tässä sitten lopputulos armaasta nukestani =)

1577356.jpg

Vieressä dvd-kotelo antamassa vähän mittasuhdetta (ponille kyytiä:)

Sitten piti saada vielä boxi valmiiksi. Kaveri tarvitsi baarijakkaran jolla istua, sen pykäsin pikapikaa shamppanjapullon korkista johon liimasin - aivan oikein, sen saman hanskan nahkaa istuimeksi :) Lopuksi liimasin viimein valmistuneen baaritiskin, ja tähän kohtaan on pakko sanoa että ensi kerralla liimaisin piirtoheitinkalvon ikkunaksi vasta viimeiseksi. Hivenen helpottaisi sisustustyöskentelyä että siinä olisi aukko....:D

Valmista boxia katsellessa Mikael sanoi että se tarvitsee valoa, ei tuon piirtoheitinkalvon läpi mitään näe heijastuksen takia. Minä siihen että olen samaa mieltä mutta ei tässä enää mitään ehdi asialle tekemään. Mikael todisti minun olevan väärässä (se on sen harrastus) ja pykäsi vanhasta avaimenperäledistä ja jostain kumman mikropiirimagneettisysteemistä boxiin kattoon lampun. Tässä kuva valmiista boxista:

1577408.jpg

Onnea =)