1513337.jpg

Tiesin alusta alkaen, että minun talossani olisi tiilipinnoite. Toteutus sitten olikin toinen juttu, sillä vaikka tiilipaperit ovat ihan käteviä, ne tuntuivat liian helpolta ratkaisulta. Jonkun tiedän tehneen tiiliä punertavasta hiomapaperista leikkaamillaan suorakulmoilla, mikä taas tuntui minusta liian hitaalta ja vaivalloiselta. Ratkaisu tuli kuin itsestään, kun törmäsin Lidl:ssä työkonetarjoukseen, multiteräinen akkukäyttöinen monitoimityökalu vain 24,90! Siinä oli sopivan näköinen jyrsinterä, ja eikun testikappaleeseen viivat nopeasti käsin ja kokeilemaan. Mikael meinasi ensin pitää luennon koneen käytöstä, mutta en ottanut sitä kuuleviin korviini. Minähän teen itse omat virheeni ja sitten vasta korjataan, jos osataan. ;) Lopputulos olikin yllättävän hyvännäköinen - tätähän ei tarvitse edes maalata! Poranjälki näyttää ihan saumalaastilta. Tässä tarkempi kuva:

1513346.jpg

Käsi hieman tutisee tuota tehdessä, mutta ei se haittaa. Viiva ei saakaan olla ihan suora. Haluan että lopputulos näyttää käsintehdyltä, että se on kuin käsintehdyistä tiileistä muurattu. Tässä vielä kuva lopputuloksesta ikkunan kanssa:

1513356.jpg

Aika hieno, vaikka itse sanonkin :)
Alaosassa pora pääsi vähän lipsumaan ja jätti jälkiä joita en tarkoittanut. Olisi pitänyt jakaa työ useampaan kertaan, sillä poran tärinä alkaa vaikuttaa ja kädet ja selkä kipeytyvät. Ensi kerralla en myöskään tee seinää sisäpuolelta ensin valmiiksi, sillä sinne tahtoo sitten maaliin tai liimaan tai valkoiseen pintaan yleensä kaikki lika tarttua ja tahmata, kun toista puolta kovasti työstää.

Kyllä tästä vielä talo tulee!