Olen saanut aikaiseksi ensimmäisen minitavarani. Täytyy sanoa, että oli huomattavasti hitaampaa ja vaikeampaa kuin mitä etukäteen ajattelin, mutta ehkä sitä olisi voinut aloittaa jostain helpommastakin... :) Toki jälkikin oli sitten silmääni miellyttävää, vaikka meinasi loppua usko kesken kaiken.

No niin, aloitetaanpa. Tässä ensimmäiseksi kuva korin punomisen aloittamisesta. Olen joskus ollut pajunpunonnan kurssilla, mutta siitä on jo muutama vuosi ja opit olivat vähän hukassa. Onneksi voi aina soveltaa. Eli vihreät tukipuut ovat rautalankaa, jota kai perinteisesti käytetään kukkavarsien sitomiseen tukipuihin.

1429155.jpg

Vieressä on siis 20-senttinen kokosuhdetta antamaan ja jota käytin tuon malliympyrän piirtämiseen. Seuraavassa kuvassa näkyykin sitten jo punosta, ja "pajuna" käytin vanhan pyykkikoneen poistovesipumpun käämiä, eli todella ohutta, lakattua kuparilankaa. Se tuntui ohkaiselta vaikka punoin sitä kolminkertaisena.

1429158.jpg

Tässä kohtaa aikaa oli kulunut jo reippaasti ja rautalankatukipuut alkoivat mennä suppuun yläreunasta, ja niitä oli vaikea erotella vasemmalla samalla kun yritti päästä langan kanssa seuraavalle kiepille. Sormenpäihin sattui eikä tukipuita ollut parillista määrää (kaamea moka!), joten jouduin joka kierroksella hieman soveltamaan solmukieppien kanssa jotta ne menisivät edes miten kuten lomittain.

Tässä seuraava kuva, jossa tuo tukipuiden sumppuun meneminenkin näkyy aika hyvin:

1429161.jpg

Tässä kohtaa meinasi mennä sormi suuhun. Minulla ei ollut aavistustakaan, miten tekisin tälle korille pohjan. Lopulta päätin tunkea siihen uudet tukipuut, jotka kuvassa näkyvätkin, ja sitten tehdä jonkinlaista kaaospunontaa ristiin rastiin. Ajatus oli muuten hyvä, mutta leikkasin pohjan tukipuut jo heti alkuun liian pieniksi, sillä sitten kun irrotin korin styrox-pohjasta, ne tippuivat vähän väliä! Kaaospunonta ei solminut niitä siis riittävän tiukasti kiinni.

Tässä alla näet korin irrallaan ensimmäistä kertaa:

1429168.jpg

Tässä olen siis irrottanut korin, ja sen jälkeen menin poistamaan korin vihreät tukipuut reunoilta. Se oli virhe, sillä kori oli todella hutera ja lanka niin liukasta, että se uhkasi purkaantua käsiin. Leikkasin pikavauhtia kuparilangasta uudet tukipuut jotka pujottelin varovasti vihreiden tilalle ja kieppasin ne kuvan mukaisesti ala- ja yläpuolelta kimpuksi. Kori oli silti kamalan hutera. Lopulta Mikael hoksasi, että sen voisi valella kirkkaalla kynsilakalla kauttaaltaan ja antaa rauhassa kovettua. Näin sitten tein, ja aamulla kori oli oikein tukeva. Saatoin siis poistaa pohjan tukirangat ja viimeistellä kuparilangat piiloon.

Valmis kori:

1429175.jpg

Valmiin korin vieressä tulitikku antamassa mittasuhdetta. Olin kovin tyytyväinen, korin värikin on jo valmiiksi pajumainen, joten sen saattoi jättää maalaamatta. Seuraavaksi lähdin miettimään korin sisältöä. Tein pienet lankakerät neulomalla muliinilankaa isosuisen helmen ympäri, ja puikot hammastikun puolikkaista joiden päihin kiinnitin pienet helmet. Kudoin vielä pienen neuleenkin :)


1429203.jpg

Ensimmäinen minityöni on täten valmis! Olen kovasti tyytyväinen lopputulokseen. Kori neuleineen meni sitten säilöön, kun koti on vielä aivan alkutekijöissään. Mutta kyllä nämä vielä tullaan sijoittamaan lopulliseen paikkaansa olohuoneeseen. Sitä odotellessa..... :)